Pakiranja za putovanja mnogima je uvijek bolna točka. Ne mora biti riječ o pakiranju djetetova kofera nego jednostavno o pakiranju svojih stvari. Toliko je pitanja koja vam se vrzmaju po glavi: Što obući? Kakvo će biti vrijeme? Hoće li biti hladno/vruće? Čije usluge rent-a-cara koristiti? Kojim prijevoznim sredstvom ću se voziti u mjestu koje posjećujem?

Za početak, pozabavite se i razmotrite nekoliko čimbenika:

  • Vrijeme: kakva će otprilike biti temperatura zraka? Prognoziraju li se oborine? Trebam li ponijeti nešto toplije za hladniju večer?
  • Odredište: putujem li u planinski, brdovit kraj?
  • Aktivnosti: hoću li cijeli dan šetati i obilaziti mjesto? Idem li u shopping?
  • Osobni dokumenti: provjerite je li vam potrebna putovnica ili vam je dovoljna osobna iskaznica.
  • Elektronski uređaji: trebam li ponijeti sve što posjedujem od elektronske opreme: fotoaparat, kameru, mobitel i tablet? Hoću li svu svoju prtljagu cijeli dan nositi sa sobom?

5 savjeta za jednodnevni izlet

1. Ustanite dovoljno rano i krenite na putovanje i prije nego što je izašlo sunce. Ako na jednodnevni izlet putujete s agencijom, vidjet ćete da je praksa uvijek takva.

2. Na vrijeme rezervirajte usluge rent-a-cara te se dobro upoznajte s njihovom politikom poslovanja.

3. U potpunosti isplanirajte vaše putovanje; od samog putovanja do vremena koje planirate utrošiti obilazeći određenu znamenitost ili obavljajući kupovinu. Prije nego što se uputite na putovanje, napravite malo istraživanje i plan putovanja. Važno je napomenuti da često jednodnevni izleti koji nisu dobro isplanirani završe tako da pola stvari ne uspijete vidjeti. Uz kompletno isplanirani plan putovanja vjerujte da ćete imati više vremena za upoznavanje destinacije.

4. Napravite svojevrsni popis stvari koje želite raditi na odredištu; želite li obilaziti muzeje ili provesti dan u prirodi?

5. Budite fleksibilni: naveli smo kako je važno imati plan putovanja, no podsjećamo vas da iskoristite jedinstvene prilike koje vam se nude. Ako se jednom godišnje u tom mjestu održava festival koji vas zanima, naravno da ćete prisustvovati, umjesto da odete na popodnevnu kavu i kolače.