U današnje vrijeme nitko ne ostavlja pametne telefone kod kuće, zatvorene u ladicama ili odložene ispod stola. Pametni telefoni su naša svakodnevica. Ako ste poput većine ljudi, vjerojatno ga koristite oko 10 sati tjedno. Što je zaista puno.

Razlog zbog kojeg smo toliko zaokupljeni mobitelima u većini slučajeva je zabavne prirode. Osim dopisivanja s prijateljima i surfanja internetom, na raspolaganju vam stoji široka paleta gaming club igara kojima se u slobodno vrijeme možemo zabavljati satima.

No, valja spomenuti i brojne aplikacije za pametne telefone koje nam uvelike olakšavaju život. Zato ne treba čuditi činjenica da se upravo pametni telefoni smatraju idealnim pratiteljem na svakom putovanju.

4 načina na koje možete koristiti pametni telefon na putovanju

1. Očitavanje karte: sve dok ste na mobitelu omogućili informacije o lokaciji na Google kartama možete vidjeti gdje se točno nalazite, čak i bez Wi-Fija. Za detaljnije upute trebate preuzeti ažurirane verzije karata s Google Mapsa ili koristiti namjenske aplikacije koje imaju funkciju pretraživanja, ali i navigacije.

2. Informacije o vremenu: gotovo svi pametni telefoni imaju zadanu aplikaciju o vremenskoj prognozi. Ako je nemate, provjerite koja je najpopularnija aplikacija za vaš operativni sustav i jednostavno je preuzmete s Google Play trgovine ili App Storea. Ondje ćete dobiti sve korisne informacije ne samo o vremenu danas nego za čitavi tjedan. Možete po satima pregledavati kakvo vas vrijeme očekuje te u skladu s time planirati daljnji tijek putovanja.

3. Većina sustava javnog prijevoza ima aplikaciju koja pomaže korisnicima u planiranju rute, čak i kada ste offline. Zahvaljujući planiranim vremenima dolaska i odlaska lakše ćete se prilagoditi trenutnoj situaciji, a ono što je još važnije, unaprijed ćete znati koliko još imate vremena do sljedećeg autobusa, vlaka ili nekog trećeg prijevoznog sredstva.

4. Osobni asistent: pomoću pametnog telefona možete rezervirati svoje karte, smještaj, ulaznice za koncert i još puno toga. Organizacija putovanja nikada nije bila lakša i jednostavnija.