Putovanja s turističkim vodičem najbolji su način da u potpunosti iskoristite sve što vam se nudi na grupnom putovanju za koje ste se predbilježili.

Kada putujete sami, odgovorni ste za sve važne aspekte putovanja: za pronalaženje odgovarajućeg smještaja, za istraživanje najboljih atrakcija i znamenitosti, za otkrivanje jeftinih restorana s ukusnim jelovnicima i sl. No, putovanja s vodičem nešto su drugačija. Unaprijed imate dogovoreni plan i program vašeg putovanja te ćete u bilo kojem trenutku moći razgovarati s vodičem koji će vam pojasniti sve što vas zanima o onome što ste vidjeli.

Zašto putovati s vodičem?

Vodiči su iskusni u onome što rade. Zasigurno su već nekoliko puta posjetili neki grad ili državu te su istražili sve mogućnosti koje im se ondje nude, tako da će uvijek izvući sve najbolje iz putovanja na odabrano odredište. Vodiči su izvrsno organizirani, tako da nema problema ni kada je riječ o sastavljanu najboljeg plana putovanja. Da to radite samostalno, zasigurno još nekoliko tjedana ne biste krenuli na put.

Neke turističke agencije zapošljavaju lokalno stanovništvo kao svog vodiča kada je riječ o putovanju u njegovu zemlju. Ovo je zaista najbolji način da iz prve ruke saznate sve ono što je važno pri posjetu nekoj državi. Osim toga, vodič će vas usmjeriti na najzanimljivije atrakcije i znamenitosti. Ukazat će vam na tradicionalno jelo ili piće koje obavezno morate kušati i sl.

Još jedna važna prednost putovanja s vodičem odnosi se na činjenicu da ćete jedino tako moći vidjeti određene stvari posjetiti određena mjesta koja u suprotnom ne biste mogli posjetiti. Uglavnom je riječ o teže dostupnim destinacijama. Isto tako, postoje i slučajevi da se za grupne obilaske određenih znamenitosti puno manje čeka na red, s obzirom na to da vas je vodič morao ranije najaviti.

Vodiči ne osmišljavaju samo plan putovanja te organiziraju i rezerviraju ture nego vode računa i o smještaju, prijevozu i ostalim važnim stvarima tijekom putovanja.