Hrvatska obiluje prekrasnim nacionalnim parkovima i parkovima prirode od kojih su neki zaštićeni i od strane UNESCO-a. Dokaz tome leži u jedinstvenoj prirodi, odnosno biljnom i životinjskom svijetu koji karakteriziraju određeno područje. Iz tih se razloga sve više ljudi odlučuje na posjet nekih nacionalnih parkova u Lijepoj Našoj. Zašto se i vi s vašom obitelji ne biste uputili na izlet na Plitvice?

Plitvička jezera

Plitvička jezera poznata su po svojoj nenadmašnoj prirodnoj ljepoti. Dragulj središnje Hrvatske još je od davne 1979. godine uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine, a kako i ne bi kad se može pohvaliti s velikim brojem slapova te raznolikog biljnog i životinjskog svijeta.

Plitvička jezera sastoje se od 16 prirodnih jezera koja stvaraju prekrasne kaskade i slapove u kojima uživaju turisti iz najrazličitijih krajeva svijeta. Prekrasni pogledi na okruženje u kojem se nalazi nacionalni park te jedinstvena tirkizna boja vode mami znatiželjne poglede turista.

Plitvice su najveći, najstariji te zasigurno najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj.

Planinarenje i uživanje u prirodi

Šetnja parkom ovisi o duljini odabranih ruta. Postoje kraće i duže planinarske staze. Ako ste tip osobe koji većinu svog vremena provodi u prirodi, tad vam pješačenje po markiranim stazama neće predstavljati nikakav problem. Ako niste naviknuli na duže šetnje, odaberite kraću stazu u rasponu od dva sata. Dakle, ovisno o vremenu s kojim raspolažete te, naravno, vašim željama i mogućnostima, odlučite se za onu opciju koja će najviše odgovarati vašim potrebama. Nemojte zaboraviti sa sobom ponijeti udobnu odjeću i obuću, napuniti bocu vode te obavezno staviti osmijeh na lice. Bit će to nadasve zabavna aktivnost na otvorenom ne samo za vas odrasle nego i za vaše mališane.

Rezervirajte već idući vikend za posjet najvećem i najpopularnijem hrvatskom nacionalnom parku. Uživajte u pogledu na 16 prekrasnih jezera kroz koja se prelijevaju nijanse tirkizne, zelene i sive boja. Odmorite oči na prekrasnim manjim kaskadama koje, poput cijelog parka, oduzimaju dah.