Nacionalni park Krka nalazi se u Šibensko- kninskoj županiji. Ime je dobio po rijeci Krki, a obuhvaća površinu nešto veću od 142 kvadratna kilometra. Kroz park prolaze tek dvije trećine ove moćne rijeke koja obiluje bogatom faunom.

Nacionalni park Krka može se pohvaliti svojim izuzetnim i prekrasnim sedrenim slapovima, utvrdama iz srednjeg vijeka, brojnim samostanima i nalazištima predmeta od arheološkog značaja. Ovo je definitivno jedno je od najposjećenijih odredišta u Hrvatskoj. Idealno je mjesto za jednodnevni ili višednevni obiteljski izlet. Ujedno je drugi najposjećeniji hrvatski nacionalni park, a svake godine posjećuje ga veliki broj turista. Pročitajte i saznajte u nastavku teksta zašto Nacionalni park Krka mora biti vaša sljedeća destinacija.

Savršeno je mjesto za posjet u svim godišnjim dobima

Bilo ljeto ili zima slapovi Krke savršeni su u svakom trenutku. Najveća prednost posjeta slapovima Krke jesu niske cijene osobito izvan sezone. U to je vrijeme manja gužva, stoga ćete u potpunosti moći doživjeti dosad neviđenu ljepotu slapova.

Raznolikost sadržaja

Ljepota slapova nije jedina stvar koja će vas oduševiti u NP Krka. Odmorite se od razgledavanja prirodnih ljepota te kušajte hranu u rustikalnom restoranu ili zasladite nepce omiljenom kavom u prirodi, dok uživate u jedinstvenoj atmosferi, žuborenju vode i cvrkutu ptica. Za potpuni doživljaj prirodnih ljepota, preporučujemo vam da se popnete na obližnji vidikovac odakle se pruža jedinstveni pogled na slapove. Za posjet nekim starim vodenicama rezervirajte vožnju u čamcu. Osim svega navedenog, NP Krka nudi dodatne izlete brodom na Visovac, Roški slap, samostan Krke te do srednjovjekovne tvrđave.

Nacionalni park Krka neizmijenjeno je područje brojnih prirodnih vrijednosti i ekosustava. Obiluje prekrasnim prirodnim ljepotama od kojih izdvajamo Skradinski buk, ranije spomenuti Roški slap te brojne edukativne staze i vidikovce. Istinski doživite ovo područje; floru, faunu, vodena i kopnena staništa itd. Upoznajte se s informacijama o biljnom i životinjskom svijetu Parka te s povijesnim i kulturnim znamenitostima.